5 koninklijke spelletjes voor je prinsessenfeestje

5 KONINKLIJKE SPELLETJES VOOR JE PRINSESSENFEESTJE

Naast de prachtige decoraties en hapjes waar je aan denkt als je het over een prinsessenfeestje hebt. Wil ik graag een aantal voorbeelden geven over hoe je jou prinsessenfeestje invulling kan geven. Hieronder staan een aantal spelletjes in thema uitgewerkt die jou prinsessenfeestje helemaal af maken. Het zijn spelletjes die je bijvoorbeeld kan spelen om alvast in het thema te komen van de prinses die dadelijk langs gaat komen of te voorbereiding op een andere activiteit zoals knutselen of iets bakken. Het is een goede opvulling en elke activiteit duurt zo’n 5 minuten afhankelijk van de hoeveelheid kindjes die meedoen. Lees gauw verder! 

 

5 minuten spelletjes voor je prinsessenfeestje Magical Party prinses inhuren kinderfeestje prinsessenspelletjes gratis download

Prinsessenspelletjes op je prinsessenfeestje Tronendans stoelendans spel

 TRONENDANS

Benodigdheden
– stoelen
– muziek

 

Voorbereiding
Zet de stoelen klaar in een grote kring met de leuning naar binnen toe gericht. Het aantal stoelen dat je neerzet hangt af van het aantal deelnemers. Je zet altijd 1 stoel minder neer dan het aantal deelnemers dat je hebt. Daarna zorg je ervoor dat er muziek klaar staat in het thema van het feestje. Je spel kan nu beginnen.

Het spel
De kinderen moeten met de klok mee om de stoelen lopen terwijl de muziek aanstaat. Ze blijven lopen en dansen tot dat de muziek stopt. De begeleider van het spel zet de muziek op eigen gekozen momenten uit. Als de muziek gestopt is moeten de kinderen zo snel mogelijk gaan zitten op een stoel. Het kindje dat geen stoel meer heeft om op te zitten is af. Nu begint het spel opnieuw, maar haalt de begeleider eest een stoel weg voor de muziek weer aangaat. Zo ga je door, tot er nog maar een kindje over is, die is de winnaar van het spelletje.

Tip: Om het verlies wat zachter te maken kan je afspreken dat het kindje dat af is gegaan bij de volgende ronde de muziek mag stoppen, of de stoel mag weghalen.

Prinsessenspelletjes op je prinsessenfeestje Het Glazen muiltje spel

HET GLAZEN MUILTJE

Benodigdheden
– linkerschoenen
– 1 matchende rechterschoen

 

Voorbereiding
Voordat dit spel kan beginnen moeten er eerst een heleboel linkerschoenen verstopt worden door het hele huis. 1 van deze linkerschoenen matched met de rechterschoen die ze moeten zoeken. Deze schoen verstop je natuurlijk het moeilijkste.

Het spel
Nu alle schoenen zijn verstopt, wordt het verhaal van Assepoester verteld aan de kinderen. Daarna is het tijd om het schoentje te laten zien en de kinderen om hulp te vragen! Zij moeten door heel het huis zoeken naar het matchende schoentje. Diegene die de juiste schoen vind en deze als eerste terug brengt heeft gewonnen.

Tip: Het leukste is om voor dit paar schoenen de allermooiste te kiezen, mooie blauwe hakken of misschien wel een echt glazen muiltje net als Prinses Assepoester?

Maak het feestje compleet door een prinses uit te nodigen!

Maak het feestje van uw kind compleet en laat ze kennis maken met hun favoriete sprookjeskarakter. Magical Party laat de dromen van uw kind uitkomen in een magische wereld waar prinsessen en prinsen trouwen en slechteriken worden verslagen. 
 
Bewandel het pad der sprookjes en magie…

 

Prinsessenspelletjes op je prinsessenfeestje Appel happen spel
APPELHAPPEN

Benodigdheden
– Appels
– Een afwasbak
– Water

Voorbereiding
Vul een afwasteil met water, maar let op dat de rand van de ton of bak niet te hoog is. Op deze manier kunnen de kinderen er namelijk niet bij. Hierna leg je de appels in de afwasteil en je spel is klaar om te beginnen.

Het spel
De kinderen mogen om de beurt proberen een appel uit het water te halen, maar ze mogen hier alleen hun mond voor gebruiken. Let hierbij wel op dat de handen op de rug moeten, zodat je niet stiekem de bak kunt vasthouden. Als het is gelukt hebben de kinderen direct een lekkere gezonde snack die ze kunnen opeten.

 

GRATIS DOWNLOAD

Kus de Kikker spel

 Klik hieronder om de poster van het spel ‘Kus de Kikker’ te downloaden

 

Prinsessenspelletjes op je prinsessenfeestje Kus de kikker spel KUS DE KIKKER

Benodigdheden
– ‘Kus de kikker’ poster
– blinddoek

Voorbereiding
Voor dit spel hebben we een uitgerpinte poster nodig. Die is hierboven gratis te downloaden. Deze poster hang je op aan de muur of aan de deur, op een hoogte dat elke deelnemer er makkelijk bij kan. Daarnaast knippen we de ‘kusjes’uit, hier kan je per stuk een klein beetje plakband of plakgum op bevestigen zodat het goed blijft plakken. En nu? Kussen maar!

Het spel
De deelnemers krijgen 1 voor 1 een blinddoek om en moeten proberen om de kikker zonder hem te zien te ‘kussen’ door de lipjes op de mond van de kikker te plakken. De prinses die het dichtste bij de kikker zijn mond zit heeft het spel gewonnen

 

 Prinsessenspelletjes op je prinsessenfeestje Boekenestafette lopen met boek op je hoofd spel
BOEKENESTAFETTE

Benodigdheden
– 2 boeken
– een parcours

Voorbereiding
Voor dit spel kan beginnen moet je bedenken waar de deelnemers allemaal langs moeten lopen. Daarna verdeel je de groep in 2 teams en kan je spel beginnen.

Het spel
De kinderen moeten proberen om zo snel mogelijk een parcours af te leggen met een boek op hun hoofd. Dit boek mogen ze niet met hun handen vastpakken. Als het boek eraf valt dan moeten ze deze eerst weer op hun hoofd leggen om weer verder te kunnen. Als ze het parcours hebben afgelegd moeten ze hun boek doorgeven aan de volgende in hun groep. De groep die als eerste klaar is heeft gewonnen.

 

Geef uw kind een onvergetelijke, magische belevenis

Chat openen
Net als de magische toverspiegel, hebben wij antwoord op al uw vragen..