Sneeuwpopjes knutselen met Koningin Elsa

SNEEUWPOPJES MAKEN MET KONINGIN ELSA

Knutselen met Elsa! Dit keer legt de ijskoningin je uit hoe je simpel met een sok en wat rijst een leuke sneeuwpop kunt maken! Doe je ook mee?

Wat heb je nodig?
-1 Grote witte sok
-2 gekleure sokjes
-Rijst
-Lepel
-Mok
-Schaar
-Lijm
-Elastiekjes
-Versiering (Speldjes, gekleurd ijzerdraad, speldjes, lintjes etc.)

 

Sneeuwpopjes maken met Koningin Elsa knutselen frozen craft snowman olaf

Stap 1
Knip de grote witte sok bij de hak af 

Stap 2
Vul de sok met rijst, hierbij kun je bijvoorbeeld de sok om een mok heen doen zodat deze makkelijker te vullen is. 

Stap 3
Vorm je sneeuwpop met behulp van de elastiekjes. Breng een elastiekje aan de bovenkant (ook om te zorgen dat je de rijst niet kwijtraakt natuurlijk) en de tweede om jouw sneeuwpop een ‘hoofd’ en een ‘lichaam’ te geven.

Stap 4
Knip de randjes af van de gekleure sokken, hiermee maken we een muts voor de sneeuwpop. Je kunt hier ook nog een klein bolletje creeeren door een klein elastiekje te gebruiken.

Stap 5
Gebruik het afgeknipte randje van de gekleurde sokjes om te gebruiken voor een sjaal voor je sneeuwpop. Hiermee verbergen we direct het eerdere elastiekje. Doe 1 van de randjes om de nek van je sneeuwpop en knip het andere randje open om deze er door heen te schuiven.

Stap 5
Versier je sneeuwpop. Maak bijvoorbeeld een gezicht met 2 zwarte speldjes en een stukje oranje ijzerdraad voor de wortelneus. Je kunt de muts of sjaal natuurlijk ook nog mooi versieren met speldjes of glitters. Wie weet wil jij je sneeuwpop ook wel een mondje geven of mooie knoopjes op zijn buik.

Je sneeuwpop is klaar! 

 

Geef uw kind een onvergetelijke, magische belevenis

Chat openen
Net als de magische toverspiegel, hebben wij antwoord op al uw vragen..