Zo organiseer je een prinsessenfeestje

ORGANISEER EEN PRINSESSENFEESTJE BIJ JOU THUIS 

Organiseer een prinsessenfeestje prinses inhuren prinses op bezoek

Prinsessenfeestje organiseren thuis Uitnodiging kinderfeestje prinsessenuitnodiging
UITNODIGING


Een feestje begint al bij de uitnodiging. Het leuke van een uitnodiging maken voor een feestje, is dat het op allerlei manieren kan. De uitnodiging is de allereerste indruk die uw gasten gaan krijgen van uw feestje, laat je creativiteit los op een zelfgemaakte kaart of zoek een leuke bijpassende invulkaart van een supermarkt of feestwinkel. Als je een leuke uitnodiging weggeeft maak je de gasten alvast warm en geef je ze een klein voorproefje voor wat gaat komen. Weet je niet welke kleurenthema’s je wil gebruiken voor jouw kaart? Neem dan bijvoorbeeld de kleuren van de prinses die bij u langs gaat komen.

Naast het mooi decoreren en thematiseren van je uitnodiging is het ook heel belangrijk dat je de gasten van alle nodige informatie voorziet. Denk daarbij aan:
– Datum 
-Tijd
-Adres 
-Telefoonnummer
-Email
-Vervoer
– Thema (optioneel)
-Cadeautip (optioneel)

Zoek je inspiratie voor je uitnodigingen? Bekijk dan even onze pinterestpagina!

Prinsessenfeestje organiseren thuis Dresscode verkleden kinderfeestje
DRESSCODE

Prinsessenfeesten zijn de perfecte gelegenheid voor een leuke dresscode. Kinderen vinden het vaak geweldig zich te verkleden op een themafeest. Het is daarom wel belangrijk dat je de ouders informeert over het thema van het feestje en welke prinses er langskomt, zodat niemand zich buitengesloten voelt en de ouders het kind alvast mentaal kunnen voorbereiden op de komst van een nieuw persoon. Door je kleding aan te passen kan je kind zich alvast volledig laten onderdompelen in de magische dag die staat te wachten.

Prinsessenfeestje organiseren thuis Decoratie versiering prinsessenversiering kinderfeestje prinsessendecoratie
DECORATIE

De grote dag is aangebroken, uw kindje is vandaag jarig. Vol enthousiasme wordt ze wakker en rent de trap af naar beneden, ze weet dat ze jarig is, ze gooit de deur open van de woonkamer en staat plotseling in een sprookjeswereld of mooie feestkamer. Je kan het zo groot uitpakken als je zelf wil, pas het aan op de manier waarop jouw kind het het meest kan waarderen. Van een aantal mooie slingers met ballonnen tot complete prinsessendecoratie door de hele woonkamer.

Wanneer je er voor kiest een prinsessengast uit te nodigen, is het leuk om je kamer hier door te laten inspireren. Wanneer Raponsje langs komt is het leuk om met paars en roze te werken en bijvoorbeeld lampionnen op te hangen. Wanneer Sneeuwkoningin Elsa langs komt is het leuk om te werken met blauwe en witte tinten en ijskristallen op te hangen. 


Als je liever gaat voor een wat neutralere uitstraling zijn er makkelijk een aantal basic feestartikelen te scoren, kijk voor ballonnen, slinger, toeters, confetti etc. op een online feestwinkels of bezoek de plaatselijke feestwinkel, Action of supermarkt. Let op! Als je kiest voor een online bestelling, zorg ervoor dat je goed de reviews leest onder het product en dat je ver van te voren je bestelling plaatst, zodat je niet onverwachts zonder decoratie komt te zitten. 

Zoek je inspiratie voor je decoratiemogelijkheden? Bezoek dan even onze pinterest pagina!

Prinsessenfeestje organiseren thuis Eten en drinken kinderfeestje Prinsesseneten Lekkers baksels
HAPJES

Je bent goed op weg, je weet ondertussen je thema en welke versiering je gaat gebruiken en je hebt je locatie bepaalt. Nu is het tijd om je volledig te storten op de traktatie die je de gasten gaat geven. Wanneer je de traktatie voor een feestje maakt kan je vele kanten op. Je kunt gaan voor makkelijk door wat chips, ranja en m&m’s op tafel zetten. Of je kan je thema ook hier toepassen. Wanneer je kiest voor een thematische lekkernij is het leuk dit te combineren met de prinses die langs komt. Voor prinses Assepoester is het heel leuk om mandarijntje om te toveren tot kleine pompoentjes (lekker & gezond) en voor Elsa en Anna zit je met chocolade en marshmallows al helemaal in thema! Zo geef je de finishing touch aan jouw perfecte prinsessenfeestje.


Tip: vraag van te voren aan de ouders van de gasten of er kindjes zijn die allergisch zijn.
Wil je meer inspiratie, neem dan een kijkje op onze pinterest!

Prinsessenfeestje organiseren thuis Muziek Zingen en dansen Prinses inhuren entertainment prinsessenentertainment
ENTERTAINMENT

Met entertainment op het prinsessenfeestje zet je de kers op de taart en niemand kan die kers beter zetten dan Magical Party. Uw kind krijgt zijn of haar favoriete sprookjeskarakter op bezoek, werkelijk een droom die uitkomt. Ga dansen met Anna, schilderen met Raponsje of laat prinses Belle één van haar prachtige boeken voorlezen! Daarbij levert het ook nog een prachtige foto’s op waar u en uw kind nog lang van zullen genieten!

Op zoek naar entertainment op uw prinsessenfeestje? Klik hier om direct te boeken!

Prinsessenfeestje organiseren thuis Spelletjes Prinsessenspelletjes
SPELLETJES

Het is altijd verstandig om na te denken over hoe je de gasten op je feestje gaat entertainen. Wanneer je van te voren een aantal leuke spelletjes of activiteiten voorbereidt, zal je merken dat het feestje soepeltjes in elkaar overvloeit. Het is leuk om te thematiseren in je de spelletjes. Je kan heel creatief tekeer gaan en zelf een spel bedenken die perfect in het thema past, of je zoekt iets op het internet. Vaak is een makkelijke manier van je spel thematiseren, om een bestaand spelletje te pakken en woorden in te wisselen door woorden in thema. Voorbeeld: “Commando pinkelen?” wordt “Doornroosje zegt”. Het spelletje ‘appels happen’ zal bijvoorbeeld al heel goed in het thema van prinses Sneeuwwitje passen. Door spelletjes te thematiseren geef je een leuke draai aan het feestje en maak je de beleving voor de kinderen groter. Als daarna ook nog hun favoriete karakter op bezoek komt is de dag van uw kind helemaal geslaagd.

 

Zoek je inspiratie voor leuke spelletjes? Lees dan gauw onze blog over spelletjes hier.

  Prinsessenfeestje organiseren thuis Bedankje kinderfeestje Prinsessenbedankje
BEDANKJE

Het is een soort traditie om aan het einde van je feestje je gasten wat leuks of lekkers mee te geven. Dit hoeft helemaal niet duur te zijn en het zorgt ervoor dat het kindje wat ze ontvangt zich gewenst en gewaardeerd voelt. Wanneer je een prinsessenfeestje organiseert zijn er keuzes in overvloed. Tiara’s, toverstokken en sieraden zijn prachtige voorbeelden van een bedankje om mee te geven. Je kan natuurlijk ook gaan voor een wat meer ‘standaard’ bedankje, zoals een zakje soep of stickervelletje.

Geef uw kind een onvergetelijke, magische belevenis

Chat openen
Net als de magische toverspiegel, hebben wij antwoord op al uw vragen..